Beeren-Streusel aus dem Glas

Ein tolles Rezept für einen schnellen und super leckeren beerigen Dessert. Das Rezept reicht etwa für 10 kleinere Gläser. Der Dessert kann gut bereits am Vorabend vorbereitet werden, ich persönlich habe ihn aber lieber, wenn er ganz frisch ist :)

 

Für den Streuselteig wird benötigt:

100 gr Butter (Zimmertemparatur)

100 gr brauner Zucker

175 gr Mehl

1 Prise gemahlene Vanille

1 Messerspitze Backpulver

1 Prise Salz

 

 

Für den Streuselteig die Butter und den braunen Zucker schaumig rühren, bis die Masse weiss wird. Mehl in eine separate Schüssel sieben, Backpulver, Vanille und Salz unterrühren und unter die Buttermasse kneten. Die dabei entstehenden Streusel auf ein Backblech geben und mit den Fingern leicht verteilen. Bei 200° C im vorgeheizten Ofen ca. 15 Minuten backen und danach vollständig auskühlen lassen.

 

Für die Zimtsahne wird benötigt:

300 ml Rahm

1 EL Zucker

1 TL Zimt

 

Den Rahm, den Zucker und den Zimt aufschlagen, bis die Masse steif ist.

 

Zu guter Letzt benötigt man noch 300 gr Beeren nach Wahl. Die Beeren kochen und anschliessend Streusel, Beeren und Schlagrahm ggf. mit Hilfe eines Spritzbeutels in 10 kleine Gläser schichten, bis alles aufgebraucht ist.

 

 

 

Kommentar schreiben

Kommentare: 12
  • #1

    Hobert Brundige (Donnerstag, 02 Februar 2017 18:50)


    I all the time emailed this website post page to all my contacts, because if like to read it after that my friends will too.

  • #2

    Gilberto Neiss (Sonntag, 05 Februar 2017 12:07)


    Great work! That is the type of info that are supposed to be shared around the net. Shame on the search engines for no longer positioning this put up higher! Come on over and discuss with my web site . Thanks =)

  • #3

    Linnea Udell (Montag, 06 Februar 2017 03:28)


    Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I've been trying for a while but I never seem to get there! Many thanks

  • #4

    Kelsie Hermanson (Montag, 06 Februar 2017 16:17)


    Great info. Lucky me I came across your blog by accident (stumbleupon). I have bookmarked it for later!

  • #5

    Nisha Letts (Montag, 06 Februar 2017 21:41)


    Good web site you have got here.. It's difficult to find good quality writing like yours these days. I really appreciate individuals like you! Take care!!

  • #6

    Ok Marland (Dienstag, 07 Februar 2017 10:19)


    Appreciate this post. Let me try it out.

  • #7

    Cyndy Maly (Dienstag, 07 Februar 2017 11:00)


    Thanks for finally writing about > %blog_title% < Loved it!

  • #8

    Felix Sampson (Dienstag, 07 Februar 2017 11:38)


    Thanks , I have recently been looking for info approximately this subject for ages and yours is the greatest I've found out so far. However, what about the bottom line? Are you certain concerning the source?

  • #9

    Portia Dahlgren (Mittwoch, 08 Februar 2017 10:02)


    magnificent points altogether, you just gained a brand new reader. What would you recommend about your publish that you just made a few days in the past? Any certain?

  • #10

    Nicki Rondeau (Donnerstag, 09 Februar 2017 03:01)


    It's a shame you don't have a donate button! I'd definitely donate to this superb blog! I suppose for now i'll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to new updates and will talk about this blog with my Facebook group. Chat soon!

  • #11

    Jada Alejo (Donnerstag, 09 Februar 2017 20:13)


    Hey there! I realize this is sort of off-topic but I needed to ask. Does building a well-established website like yours require a lot of work? I am completely new to running a blog but I do write in my journal every day. I'd like to start a blog so I will be able to share my personal experience and thoughts online. Please let me know if you have any kind of ideas or tips for new aspiring blog owners. Thankyou!

  • #12

    Arnette Theiss (Donnerstag, 09 Februar 2017 23:16)


    Actually when someone doesn't understand after that its up to other users that they will help, so here it happens.

kontaktiere oder zeige uns, dass dir unsere Arbeit gefällt:

Betti's Schatztrückli, Bettina Peter, Dorfstrasse 81, 9204 Andwil

E-Mail: info@bettis.ch